6 Tip til Kobberkogegrej - Det Bedste Madlavningsværktøj

Kobberpotterne - Kogegrejets ferrarier

Gryder er de værktøjer, der tilbereder mad og derfor får en grundlæggende betydning i køkkenet. Der er hundreder af forskellige gryder: det er vigtigt at kende de grundlæggende egenskaber,  der bestemmer de vigtigste funktioner i forhold til typen af ​​mad og tilberedningsmetoden.
De grundlæggende gryder er opdelt i  gryderetter eller gryder og pander.
Førstnævnte har høje sider og bruges til at tilberede flydende og / eller lyse fødevarer, der ikke kan indeholdes i en lavsidet gryde. De bruges til tusind tilberedninger: madlavning af pasta, tilberedning af bouillon, tilberedning af saucer og ragu, gryderetter, kogende eller dampende grøntsager osv.
Panderne har en lav kant, mere eller mindre lodret afhængigt af brugen, og bruges til at tilberede alle fødevarer, der ikke kræver brug af en gryderet: omeletter, crepes, kød, men også saucer til pasta, sauterede grøntsager eller til krydre pasta med sauce inden servering.

Tip nr. 1 - Hvordan vælger man kobberkogegrej?

Når du har besluttet at købe en kobberpotte, skal du vælge produktet godt . Det første aspekt, der skal tages i betragtning, er, at en kobberkokotte eller kobber er en langsigtet investering, og derfor er det bedre at bruge mere, men købe et professionelt kvalitetsprodukt.
En kvalitetskokotte varer over tid og er meget modstandsdygtig, mens en billig kobberpotte kan være ubrugelig efter et års køb.
Husk også, at køkkengrej af dårlig kvalitet også er ufordelagtigt fra et hygiejnisk synspunkt, da et dårligt produkt kan frigive metaller under tilberedning af mad og følgelig være skadeligt for kroppen.
Når du vælger den bedste kobberkrukke, er folienes tykkelse et grundlæggende aspekt .En kvalitetspande, der kan stå over for enhver form for madlavning, skal have en tykkelse på 2 millimeter.
Andre aspekter, der skal overvejes, er størrelse, form og højde. Disse faktorer skal vejes i henhold til antallet af personer, du normalt laver mad til, og den type præparater, du generelt nyder.
Sidst men ikke mindst er valget af det håndtag, der bedst passer til dine behov. Dette aspekt overses ofte, men et ergonomisk håndtag med et godt greb gør succesen med enhver form for opskrift meget lettere. Afslutningsvis er køb af en kobberpotte en investering for fremtiden , hvis den er af god kvalitet, det vil ledsage dig i årevis i alle dine forberedelser.
Hvorfor kobberpotter er de bedste til madlavning.

Tip 2 - Ledningsevne for en gryde

En god varmeledning opvarmes og køler hurtigt, hvilket giver større præcision i madlavning af mad, der let kan brænde. Desuden fordeles varmen jævnt over hele overfladen af ​​gryden, hvilket forhindrer maden i at brænde i nogle områder og ikke tilberedes i andre, afhængigt af afstanden fra flammen. Et lignende materiale er velegnet til al hurtig madlavning (sauteret, stegt kød, æggekage osv.), Og i alle tilfælde, hvor præcision er et must (for eksempel når man tilbereder risotto, for ikke at koge den med varme. gryde).
Andre præparater kræver et materiale, der opvarmes langsomt og jævnt, og som opretholder varmen i lang tid, som i supper og stuet kød, til lang madlavning såsom bælgfrugter osv.
Et godt materiale må ikke ændre maden:af denne grund påføres specielle belægninger på nogle materialer.
Endelig skal den være  modstandsdygtig : at vare længere og ikke deformere i tilfælde af ujævnheder og fald.
En kobberkrukke er normalt foret med tin (dåse kobber), sølv eller rustfrit stål, da kobber frigiver giftige stoffer i mad.

Tip 3 - Hvordan bruges kobberkogegrej?

Husk altid det for kobberpotter:
  • Brug ikke skarpe værktøjer. Da kobber er tilbøjelig til at ridse, anbefales det ikke at bruge metal eller spidse værktøjer. Rådgivningen er at bruge træ- eller silikonske for at undgå hurtig forringelse af gryden.
  • Lad ikke gryden ligge på komfuret uden mad. Husk altid ikke at lade ilden være åben, hvis du ikke tilbereder noget, forlængelse af tid og kontakt mellem ilden og gryden uden at have noget indeni fremskynder meget slid.
  • Spred flammen . Det anbefales altid at placere en flammespreder mellem gryden og varmekilden netop fordi, som tidligere nævnt, kobber er en stærk varmeledning.
  • Fortinnet kobber. Hvis gryden, du har købt, er lavet af dåse kobber, skal du huske, at den maksimale temperatur, ved hvilken den kan bruges, er 220 grader for at forhindre, at tin smelter. I tilfælde af at der ud over tin også er stål, er denne type fremsyn ikke nødvendig.

Tip 4 - Oversigt over fordele

At have kobbergryder og -pander udstillet i køkkenet er bestemt en smuk måde at møblere det på, men kobberkogegrej er ikke kun et godt møbel , men det foretrukne værktøj til dem, der prøver sig på komfuret. Madlavningsentusiaster ved dette godt, fordi kobber er et fantastisk materiale til madlavning.
Lad os prøve at sammenfatte de positive og negative aspekter ved brug af kobberkogegrej for at hjælpe dig med at få et overblik over produktet og forstå, om det er rigtigt for dig.

Fordelene ved at bruge kobber køkkengrej er
  • Bedre varmeledere . Som illustreret ovenfor er kobber, efter guld og sølv, den bedste varmeledende i verden. Denne funktion giver dig mulighed for altid at have termisk kontrol af den mad, du tilbereder.
  • Homogenitet ved madlavning. I tæt relation til det første punkt gør kobberets egenskaber dette materiale perfekt til ikke at miste de ernæringsmæssige og organoleptiske principper for det, vi forbereder. Det ændrer heller ikke madens smag og smag.
  • Modstand . Kobber skiller sig ud for at være et meget modstandsdygtigt materiale over tid mod slid af alle slags, mod utilsigtede stød og frem for alt til pludselige temperaturændringer.
  • Hygiejne. Kobberpanderne garanterer maksimal hygiejnisk sikkerhed.
Lad os nu se, hvad der er de negative aspekter: 
  • Pris. Kobberpotter er fremstillet med materiale af markedskvalitet og har en højere pris end de andre, der er tilgængelige på markedet.
  • Vægt. Vægten af ​​kobberpanderne er 8,9 kg / dm ^ 3.
  • Tinplettering. I tilfælde af tinbelægning kan gryden forringes over tid. Dette aspekt kan løses ved at stole på fagfolk i sektoren, der kan bringe den slidte gryde tilbage til livet. Denne handling gør gryden, du har købt, praktisk talt evig.

Tip 5 Sådan rengøres kobberpotter?

Kobberpotter vaskes ikke i opvaskemaskinen, fordi vedvarende vask hurtigere kan nedbryde den indvendige beskyttelsesfolie. Brug aldrig svampe og jernskurepuder til tinbelagte kobberpander, de beskadiges. Desuden, hvis der er indhegninger, er det ikke nødvendigt at bruge aggressive produkter, men kun et gammelt naturligt middel, det vil sige at lade gryderne bløde i vand, eddike og salt. For at rengøre ydersiden kan du på den anden side bruge et specifikt produkt til messing og kobber.

Tip 6 Egenskaber ved kobberkogegrej og -materiale:

Ud over at være æstetisk meget smuk, værdsættes kobberpander for deres fremragende kvaliteter. Først og fremmest er det godt at huske, at kobber efter sølv og guld er den bedste leder af varme . Denne funktion giver dig mulighed for at have en perfekt styring af madlavning og reducerer drastisk risikoen for at brænde maden op.
Takket være dets egenskaber ændrer kobber ikke madens smag, og det er netop af denne grund, at vi kan finde en kobberkokotte i alle de mest berømte køkkener i verden. Dette redskab er perfekt til at lave en utrolig række præparater, såsom risotto, cremer eller reduktioner.Det er også meget brugt i wienerbrød for dets evne til at varme op hurtigt og stabilt.
Generelt er kobberkokotten ideel til lang madlavning, hvilket kræver ensartet og konstant varmetransmission. Da kobber forhindrer mad i at brænde, anbefales brugen af ​​denne type gryde også til ekspressopskrifter, som inkluderer tilberedning ved høje temperaturer.
Sammenfattende er kobbergryderetter den bedste løsning til enhver form for opskrift. Interiøret, der engang er overtrukket med et lag tin, er nu sammensat af en stålplade, der er nyttigt for at undgå slid efter gentagen vask.Konstruktionskvaliteten af ​​kobberkogegrej gør det dyrere end de andre typer på markedet. Det er dog nødvendigt at huske, at denne konstruktionskvalitet undgår muligheden for kemiske reaktioner på grund af kontakt mellem mad og varme og undgår oxidation. i tilfælde af høje temperaturer.
Kobber er perfekt til enhver form for forberedelse takket være et lag stålfolie. Skalaen mellem kobber og stål er 1 til 9, så du kan vælge, om du vil købe pander med et let lag af kobber og resten af ​​strukturen i stål, eller tværtimod helt i kobber med et stållag for at gøre kontakt med mad.
Det er vigtigt at understrege, at kobber ikke er egnet til induktionskomfurer, selvom der er bestemte modeller på markedet, såsom dåse af kobberpander, som takket være deres beskyttende tinbelægning også kan bruges i denne type komfur. . Vær altid forsigtig med at kontrollere, at der ikke er dannet nogen grønlig oxidaflejring på basen: i dette tilfælde er det nødvendigt at foretage fortiningen igen.

Klik her for at finde vores kobberpotter!

Produkter, der kan være af interesse for dig
Email Newsletter
Newsletter