Skandinavisk stil og nordeuropæiske trends

Formålet med at gøre dit hjem mere behageligt med nogle få ting, er det muligt med den nordiske eller skandinaviske stil. De tre vigtigste elementer, der prægede den skandinaviske stil, er: varme tæpper, træmøbler og lyse farver.

Den nordiske stils historie

Denne specifikke stil, meget populær i boligindretning, stammer fra nordeuropæiske lande. dets mål er ikke æstetiske, men derimod funktionelle mål; at lave hyggelige alle de kolde rum i dit hjem, præget af et meget koldt klima, især om vinteren. 
Dens berømmelse afhænger af, at den ikke kun passer godt sammen med bjerghuse, men den kan også være velegnet til de huse, der ligger nær søen eller byerne, fordi den på denne måde kan genskabe en hyggelig og elegant atmosfære omfavne filosofien om væsentlighed.

 


Retningslinjer for indretning i skandinavisk stil

Enkle og væsentlige linjer

For at realisere en nordisk indretningsstil er det vigtigt at følge nogle meget præcise regler. Først og fremmest, som vi allerede har påpeget, i denne stil er møbler ikke valgt for dets æstetik, men for dets funktionalitet, så minimalistiske møbler er afgørende. Værelserne i nordiske huse er rene, ryddelige, rummelige og lyse.
 

Hygge filosofi                                                                                         

En funktion, der bestemt ikke skal undervurderes, er komforten. At den er enkel og funktionel betyder ikke, at den er kold og løsrevet. Det karakteristiske ved den skandinaviske stil er at bruge nogle få funktionelle elementer til at skabe et indbydende miljø, hvor man kan slappe af og være glad.


Materialer, stoffer og farver

Det første materialevalg er helt klart træ, både på grund af den forbindelse de nordiske lande har med det naturlige miljø og deres tilbøjelighed til en bæredygtig tilgang.
Parketgulve er meget udbredt i boliger indrettet i denne stil.

Andre materialer, der matcher træ, er sten, læder og naturlige stoffer, der hovedsageligt er varme og bløde.
De varmeste stoffer er: uld, bomuld, hør og på et tidspunkt også pels, nu erstattet af syntetisk pels. Hvad angår farver, er det tydeligt ved første øjekast, at hvid og generelt foretrækkes bløde, lyse farver. Dette skyldes behovet for at give lys til hjemmet, da vintermånederne nærmest er præget af fravær af naturligt lys.
Favoritfarverne og -tonerne i denne stil er derfor neutrale og naturlige farver, selvom der i nogle tilfælde bruges et par strejf af sort for at skabe en flot kontrast.


 

Viadurini Living; forslag til stue i nordisk stil

Viadurini Living- kollektionen byder på møbler i nordisk stil, der er ideelle til at dekorere din stue. Elegante sovesofaer til at byde dine gæster velkommen og lænestole til at skabe et perfekt læsehjørne. Varme stoffer som fløjl og uld er ideelle til at berige stuen med tilbehør som bløde tæpper, bløde tæpper og behagelige puf. For at skabe den essentielle og organiserede effekt, du ønsker, skal du blot vælge møbelelementer med et rent design.


Viadurinis tip
: For at skabe en varm og hyggelig atmosfære i rummene er forslaget at placere naturlige vokslys og rumduftpinde placeret på en hylde i entréen vil omgive dig med din yndlingsduft, hver gang du kommer hjem.
Produkter, der kan være af interesse for dig
Email Newsletter
Newsletter