Retrostil: Altid Trendy Indretning og Design

I denne stil forsøger vi at give nyt liv til de møbler og genstande, der hører til vores fortid og dens mode. Dette valg bliver en ægte rejse ind i designhistorien for at skabe møbler i retrostil, der er i stand til at berige de miljøer, de er placeret i, og give dem en elegant, autentisk og tidløs atmosfære.

De indretningstilbehør, der anses for væsentlige i vintagestilen, er:

  • de originale fritstående badekar lavet af støbejern med kobber-, messing- og læderbelægninger. Formerne på disse baljer beriget af overdådige fødder dekoreret med guld- og sølvfinish minder om mode fra 1920'erne.

  • de luksuriøse kommoder lavet af jern og råt træ, ideelle til at skabe et ryddeligt og funktionelt hjørne i soveværelset.

  • retro jugendstil gulvlamper og bordlamper til at oplyse dit hjems rum med et indbydende lys.

Historie og kuriositeter af denne stil

Vintagemoden blev født i efterkrigstidens Amerika, en periode, hvor de første ungdomskulturer og subkulturer etablerede sig. Fra de parisiske eksistentialister i 1950'erne til de såkaldte 'blomsterbørn' i 1960'erne og 1970'erne, er det takket være hippierne, at den ægte vintage-stil blev født. Disse børn med et lavt budget, men en masse kreativitet, gik på markeder fyldt med tøj og genstande fra fortiden for at give frie tøjler til deres kreativitet. Målet var at komme sig gammelt tøj og møbler for at skabe noget unikt og originalt. En klar uafhængighedserklæring til den verden, som de ikke følte, de hørte til.

Udtrykket Vintage stammer fra det franske ord "vendenge", som blev brugt til at angive vine produceret i de bedste år, og derfor betragtes som værdifulde. Etymologien understreger, hvordan tidens gang øger værdien af et produkt. Vintageelskere ser faktisk merværdi og potentiale, der skal udnyttes i fortiden.

Karakteristikaene ved vintage i stuemøbler

Skønheden ved vintagestilen er muligheden for at kunne tilpasse den efter vores smag.
Et enkelt indretningselement som en messing lysekrone med slyngede former vil straks give et retro touch til rummet og skabe en varm atmosfære i opholdsrummet. For at fuldende indretningen vil en komfortabel sofa med træstruktur og læderbetræk være perfekt til at byde dine gæster velkommen.
Et andet karakteristisk element i denne stil er tilstedeværelsen af genstande såsom: vintage vaser, ure og telefoner, der kan findes på typiske loppemarkeder.

Den vintage stil indretter badeværelset

For at genskabe et badeværelse i retrostil, hvor tiden ser ud til at være stoppet, er de elementer, der ikke kan mangle, de fritstående badekar i stilen e vintage, der inviterer dig til at tage lange afslappende bade, og vintage håndvaske, der fortæller historier om en svunden tid gennem deres former. Selvom dette retrovalg kan virke som et simpelt tilbagevenden, er det ikke det, det er snarere en vidunderlig fusion med nuet. Retro keramiske badeværelsesarmaturer møder guld- og messinghaner og tilbyder ikke kun en nostalgisk æstetik, men også bekvemmeligheden ved moderne funktionalitet. Hver detalje, fra det dristigt mønstrede tapet til skabsknapperne, er valgt for at fejre fortiden, mens de stadig omfavner nutidens bekvemmeligheder. Dette badeværelse kombinerer det bedste fra to verdener og skaber en unik og personlig oplevelse for alle, der kommer ind.

Viadurini rådgiver: husk, at det særlige ved retrostilen netop ligger i dens ufuldkommenhed og i evnen til at forbedre fortiden og den arv, den har efterladt os.
Produkter, der kan være af interesse for dig
Email Newsletter
Newsletter