Årets Farve 2023: Sådan Bruger du Den i Indretningen

Livlig, fængslende og vovehals. Tre adjektiver, der perfekt beskriver de trends, som vi har besluttet at følge i år med at vælge den mest trendy farvepalet. Årets Pantone- farve er også fascinerende og strålende: levende magenta. Pantone-virksomheden rangerer årligt den mest fashionable farve i indeværende år. Den, der blev valgt til denne 2023, er blevet defineret som " en ukonventionel nuance i utraditionelle tider ". Levende magenta er en stærk og komplementær farve af grøn. Det er opnået fra den perfekte kombination af to lige store dele af rød og blå.



Historien om farven magenta

Fødslen af ​​denne utrolige farve, symbol på manglende overensstemmelse, går tilbage til 1859. Det siges, at François-Emmanuel Verguin , en kemiker fra Lyon, som var ved at skabe nye kunstige farvestoffer til tekstilindustrien, besluttede en aften at smide alt. de brugte forbindelser ud af vinduet, inden du går i seng.
Den følgende morgen indså han, at resterne i skålen havde givet liv til en ny farve: magenta.

Navnet hentede dog inspiration fra tidens mode. Kampene, der blev udkæmpet på det tidspunkt, Magenta og Solferinos, havde opnået så meget berømmelse, at de i enhver sektor ønskede at bruge
det navn for at tiltrække offentlig opmærksomhed.


Hvad gør magenta så speciel?

Magenta har en meget speciel egenskab, faktisk er det kun en illusion skabt af vores øjne.
Men hvad betyder det? Findes den magenta ikke?
Faktisk findes denne farve, som på farveskalaen er placeret mellem rød og blå, ikke i det synlige lysspektrum , og derfor er der ingen lysende bølgelængde, der hører til og svarer til magenta. Receptorerne i vores øjne er faktisk kun i stand til at skelne mellem rød, blå og grøn. Evnen til at kunne se den magentafarvede farve afhænger af det fænomen, hvorefter vi ved at kombinere de tre primære farver har råd til at skabe sekundære farver, som vores hjerne opfatter, selvom de ikke rigtig eksisterer.

 


 

Indretningsideer med Color Magenta

Magent a er en farve ekstremt fuld af vitalitet og energi, den kan derfor virke svær at kombinere, her vil vi vise dig nogle tricks til at gøre den til hovedpersonen i rummene i dit hjem.
Karakteriseret af en intens og livlig nuance anbefales den til brug på et  enkelt møbel, såsom en blød  fløjlslænestol eller en puf i klassisk stil med elegante gyldne knapper. Perfekte møbler til at berige dit opholdsområde eller et hjørne  af dit soveværelse.
Hvis du derimod vil gøre det til hovedpersonen i møblet, er vores råd at kombinere det med mere neutrale farversom dæmper dens intensitet, såsom hvid eller gråKombinationen vil være raffineret og elegantSidste tip til dem, der ønsker at fremhæve tonen og de forskellige nuancer, er at kombinere den med grøn, dens komplementære farve eller med blå. Kombinationen af ​​disse farver er faktisk ideel til at give miljøer en stærk og afgørende karakter.




nese
Produkter, der kan være af interesse for dig
Email Newsletter
Newsletter