Vælg Ecodesign for at Indrette dit Hjem på en Bæredygtig Måde

Bæredygtighed og omsorg for miljøet er meget aktuelle og diskuterede emner på grund af de igangværende klimaændringer. Flere og flere mennesker forsøger derfor at adoptere adfærd for at bevare miljøet og dets ressourcer.

Denne tendens afspejles i forskellige områder af vores liv, lige fra tøj til valg af naturvenlige møbler uden nogensinde at gå på kompromis med æstetik, holdbarhed eller kvalitet. Økodesignmøbler mister ikke sin evne til at modstå og holde over tid, samtidig med at de bevarer sine kvaliteter.

Bæredygtige møbler er møbler lavet af genbrugsmaterialer, som igen kan genbruges i fremtiden i produktionsprocessen.

 

Miljøvenlige materialer

De materialer, der er mest brugt af miljøbevidste designere, er dem, der findes i naturlige eller opnået fra genbrugsprocessen. Blandt de mest kendte er træ ( FSC® certifikatet garanterer dets oprindelse og ansvarlige skovdrift), bambus, aluminium og genbrugsplast .
 

  •   Træ: det miljøvenlige materiale par excellence

I sin forarbejdning bruger den lidt fossile brændstoffer, er naturligt isolerende og kommer fra en vedvarende kilde. I møbler bruges det mest i komplementer til opholdsområdet såsom skænke, credenzas, kommoder og tv-stativer, der kombinerer klassiske og moderne stilarter.

  • Bambus

Denne plante anses for at være bæredygtig på grund af dens evne til at vokse på steder med høj tørkerate, da den ikke kræver store mængder vand.

Det er fuldstændig biologisk nedbrydeligt og ekstremt holdbart, hvorfor det betragtes som et fremragende materiale til havemøbler.

  • Aluminium

Aluminium har evnen til at blive genbrugt i det uendelige uden at miste dets egenskaber såsom styrke, lethed og glans. Det oxiderer ikke, ødelægger ikke og er modstandsdygtigt over for kollision. Den er ideel til at lave spise- og sofaborde til barer og pubber.

  •   Genanvendt plastik

Processen med at revurdere og optimere plastaffald sparer ressourcer og råmaterialer, bekæmper forurening ved at begrænse CO2-emissioner til atmosfæren og brugen af ​​lossepladser. På den måde kan plastik få nyt liv og skabe bæredygtige og langtidsholdbare møbler.


Viadurini og Ecodesign

Viadurini er forpligtet til at sikre tilstedeværelsen af ​​miljøvenlige produkter i sine kollektioner. I Viadurin i Living kollektionen er skænkene lavet af genbrugsmango- og akacietræ perfekte til at indrette opholdsrummet i etnisk stil. Hvad spisestuen angår, er valget af et spisebord kombineret med stole, begge lavet af genbrugspolyethylen, et ideelt indretningskomplement til at kombinere funktionalitet og æstetik. Endelig, selv i valget af varmesystem, foreslår Viadurini verdens første økologiske termo-køleskab skabt takket være genanvendelsesprocessen af ​​marmorstøv, et affaldselement fra stenbrud.

Produkter, der kan være af interesse for dig
Email Newsletter
Newsletter