Guide til at Genskabe en Fransk Atmosfære med Shabby Chic og Provencalske Stilarter

Den shabby chic og provencalske stil er begge meget brugt af dem, der elsker atmosfæren i Sydfrankrig til at genskabe elegante og landlige omgivelser. Bløde og sarte farver , blomsterdufte, der minder om lavendelmarker og trætilbehør med et indlevet look, er blandt hovedelementerne, der repræsenterer disse stilarter. Hvis du elsker natur, blomstrende marker og landlige atmosfærer, er dette en nyttig guide til at opdage og vælge, hvilken af ​​de to ovennævnte stilarter, der passer bedst til at møblere dit hjem.
Shabby Chic: Elegance med en antik effekt

Navnet shabby chic betyder bogstaveligt talt " skrubbet elegant ". Faktisk har denne stil karakteristisk af at blive plejet ned til mindste detalje på trods af den tilsyneladende forsømte effekt, som de antikke træelementer overfører til iagttageren.
Det blev født i Storbritannien  og henter sin inspiration fra de gamle landvillaer, der var indrettet med imponerende lysekroner, bløde fløjlsgardiner og overdådige sofaer, for derefter at udvikle sig og blive et unikt og originalt design, der også er værdsat i andre europæiske lande, især i Frankrig.   
Udtrykket " shabby chic " optræder for første gang i et britisk designmagasin i 1980. I Italien begyndte vi derimod først at tale om denne stil fra slutningen af ​​80'erne, hvor moden med at genvinde gamle møbler for at give dem et nyt og friskere udseende begyndte at etablere sig. 

Nøgleprincipper i Shabby Chic Style

De væsentlige elementer , der skal tages i betragtning for at genskabe et hus i denne stil, er: brugen af ​​farven hvid, materialerne i møblerne og  valget af mere naturlige stoffer til linned i huset. En af de mest brugte farver i shabby chic stil møbler er uigennemsigtig hvid , ofte " ødelagt " eller "snavset" for at opnå en antik og indlevet effekt på møblerne. Materialemæssigt foretrækkes træ i sine lysere nuancer og med antik effekt. Træets naturlighed  med sin særlige åre bærer den en historie med sig, som får et nyt liv takket være denne stil. Til sidst, når du vælger duge, lagner og gardiner, foretrækkes  og naturlige  stoffer som hør og bomuld i deres lysere nuancer som hvid og beige.

Viadurini anbefaler: det er vigtigt altid at tilføje et personligt præg for at berige rummene i dit hjem med minder og genstande, der fortæller din historie.  

Provencalsk stil: Raffineret og blomstret

Den provencalske stil blev født i den franske region Provence, hvor vi finder duftende lavendelmarker, turkise søer og smaragdfloder. Disse landskaber bidrager til skabelsen af ​​denne stil og til at definere dens hovedelementer, der minder om romantiske, elegante atmosfærer med en vintage smag. Provencalske møbler  er en perfekt balance mellem  shabby chic og landlig stil, kendetegnet ved klassiske møbler som konsoller og træborde med en indlevet effekt.
Must-haves af provencalsk design er: valget af de rigtige materialer til indretningen, brugen af ​​lyse farver og tilstedeværelsen afvæsentlige indretningstilbehør til et provencalsk hjem. De mest brugte materialer i denne stil er smedejern til sengerammen, perfekt træ til boligindretningen, keramik til lamperne og støbejern til et elegant fritsende badekar.
Farvepaletten i provencalsk stil minder om bløde og pastelfarver som lavendel og alle nuancer af lilla og lilla.
Endelig, hvad angår de essentielle møbler i et hus indrettet i denne stil, tilbyder Viadurini funktionelle skænke i genbrugstræ 
genvundet fra gamle barer og nedlagte bygninger perfekt til at give en provencalsk og indlevet touch til din stue. I soveområdet forbliver træ hovedpersonen sammen med smedejern med natborde, kommoder og skænke lavet med en syltet  for at forbedre ældningen af ​​træet og dets årer.

Viadurini anbefaler:  For at huske atmosfæren i Provence-regionen er det vigtigt at indsætte vaser med friske blomster eller duftende lavendelplanter, der minder om  blomsterdekorationerne i møblerne. For et raffineret sidste touch, berig dit bord med fransk håndmalet porcelæn. 
Email Newsletter
Newsletter
  • aicel
  • confindustria
  • sectigo
  • sonosicuro