Oval gryde med låg, håndlavet i kobber med greb af messing fremstillet i Italien.
Den praktiske og funktionelle, samt elegante,
ovale gryde i massiv
kobber hamret i hånden med låg og håndtag, udtrykker den absolutte mestring af håndværk i henhold til den
italienske tradition , lavet i århundreder med den største sans for detaljer og uændret ekspertise af mestrene . kobbersmede. Det er et unikt stykke med en dyrebar og tidløs charme, ideel til madlavning på en langsom flamme.
Pan: håndhamret
Låg: håndhamret
Af enestående kvalitet og raffinement er hver genstand, med hver detalje, resultatet af en nøjagtig og stringent
manuel bearbejdning udført af kobbersmedenes passion og kunst, i fuld respekt for italiensk
tradition og kvalitet , for en
unik og dyrebar genstand. . Kobbergryden er helt
formet i hånden igennem
slå på specifikke jernstænger med træhammere og specielle hamre til små produktioner, eller med drejebænken til større.
Denne forarbejdningsteknik giver kobberet ikke kun et æstetisk forbedret udseende, men også større
modstandsdygtighed over for slid , for en molekylær hærdende effekt.
Efterfølgende fortinnes hvert produkt
i hånden over bålet, hvorved det smeltede dåse manuelt fordeles inde i kogegrejet, for at gøre det sikkert og hygiejnisk.
Endelig anvendes biologisk nedbrydelige produkter til manuel rengøring og slibning, og den sidste polering går ud på at børste, indtil der opnås en total glans.
Hvor det er nødvendigt, er håndtagene fastgjort med nitter, for at sikre et stærkt og varigt greb.
Alle disse funktioner gør redskabet uundværligt, især for alle dem, der er interesseret i haute cuisine.
Valget af materialer er det første vigtige udgangspunkt: Der foretages et omhyggeligt valg for kun at vælge
materialer af fremragende kvalitet. Så det anvendte kobber er rent kobber, med de rigtige fysiske egenskaber til perfekt modellering. Messing til håndtagene kommer fra individuelle førstevalgsbarrer til håndværksmæssig støbning, og den anvendte tin er 100% ren jomfru, egnet til fødevarebrug, i overensstemmelse med reglerne og med et analysecertifikat.
Materialet: Kobber var det første metal, der blev bearbejdet af mennesker. Det er et
praktisk talt uforgængeligt ædelmetal med en høj økologisk værdi. Det er derfor, at eje et køkkenredskab af kobber kan betyde at eje en del af menneskehedens historie, som bringer glæde og charme ved tilberedning af måltider og i præsentationen af retter.
Kobber er velegnet til lang og præcis madlavning på grund af dets
varmeledningsevne, som gør, at varmen kan fordele sig jævnt over hele gryden og låget, så der, når den ønskede temperatur er nået,
opnås energibesparelser , da det kræver lidt varme.
Tekniske funktioner og advarsler:- Kan bruges til gas-, stråle- eller elektrisk madlavning, helst med lav flamme;
- Brug ikke skarpe genstande i direkte kontakt med interiøret, vi anbefaler træbestik for at undgå ridser i blikbelægningen;
- Brug ikke ståluldspuder til indvendig rengøring, for at undgå fjernelse af dåsen;
- Vask i opvaskemaskinen anbefales ikke for at undgå fuldstændig oxidation af kobberet;
- Efterlad ikke instrumentet i direkte kontakt med flammer eller tallerkener uden mad eller krydderier indeni;
- Stable ikke panderne oven på hinanden; det er tilrådeligt at hænge dem op.
NB: Ved fortsat brug vil kobber få sin karakteristiske
antikke farve . For dem, der foretrækker skinnende kobber, anbefales det at bruge (kun udenfor) eddike- og saltopløsningen og gnide ståluld eller kobberrensemidler ind, der er let tilgængelige på markedet. Dam vil også have tendens til at blive mørkere, men denne naturlige reaktion påvirker ikke dens hygiejne. Hvis belægningen af fortinningen ikke længere er ensartet, vil det være vigtigt at gå videre med en ny fortinning, som du kan kontakte leverandøren eller eksperter i sektoren direkte for. Med de korrekte forholdsregler, der er angivet ovenfor, kan fortinning holde op til 9/10 år.
Muligheden for periodisk at stagnere interiøret og polere det udvendigt gør
beholderen evig : det er grunden til, at disse værktøjer ofte bliver overleveret fra
generation til generation.