Sådan Vælges Håndklædevarmeren til Opvarmning af Badeværelset - 8 Nyttige Tip

Alt hvad du behøver at vide om håndklædevarmere: type, renlighed, materiale, kraft og masser af nyttige tip!

Håndklædevarmerne er enheder, der giver både et designelement og nytten af ​​at opvarme et miljø og tørre klude og håndklæder takket være de vandrette stænger, det har.
Den særlige form på disse produkter giver dig faktisk mulighed for at bruge tilbehør i forskellige rum i hjemmet, selvom håndklædevarmerne først og fremmest er monteret i badeværelset og bruges til at fjerne fugtighed.

Typer håndklædevarmer

Der findes 2 forskellige typer håndklædevarmere: hydraulisk og elektrisk.
Førstnævnte er de mest anvendte, da de fungerer takket være et centralvarmesystem, der findes i de fleste hjem. For at installere en hydraulisk håndklædevarmer i et eksisterende hjem skal du blot slutte produktet til det centraliserede system med ventiler.
De elektriske håndklædevarmere er den bedste løsning til store huse, hvor en centralvarme ikke kan nå nogle dele af huset eller i de huse, hvor en vandvarmer eller gas ikke var installeret.
Denne type håndklædevarmer kan også installeres i et eksisterende hjem ved hjælp af en elektriker, da de arbejder helt uafhængigt af det eksisterende varmesystem.

Hvor skal håndklædevarmeren placeres

Før du køber din foretrukne håndklædevarmer, er det godt at vurdere, hvilken mur der er i stand til at rumme den og referencerummet. For fuldt ud at nyde dette apparatets funktionalitet er det faktisk hensigtsmæssigt at overveje en række faktorer som størrelsen og formen på det rum, hvor apparatet skal placeres, tilstedeværelsen af ​​eksisterende rør, der letter monteringsopgaven, dimensionerne af håndklædevarmeren. og dens type.
Derudover er det nødvendigt at overveje elementets design, da dette, når det placeres på væggen, altid vil være synligt, så det tilrådes at vælge en model, der bedst passer til områdets indretningstilstand.
Takket være teknologien kan den valgte håndklædevarmer installeres i alle vægge i huset, men for at nyde den varme, der kommer fuldt ud , anbefales det at vælge en mur den koldeste, der generelt er den, der er placeret nær et vindue eller hoveddøren. På denne måde vil den interne varme luft være mere homogen og bedre fordelt.
Hvis du planlægger at bruge håndklædevarmeren til badeværelset, anbefales det at vælge væggen i nærheden af ​​badekarret eller bruseren til placering af produktet. På denne måde vil det være muligt at drage fordel af større varme under vask og også nyde fordelen ved at have håndklæder og servietter ved hånden for let at tørre.

Håndklædevarmerens dimensioner

Hvis hensigten er at have et objekt, der kan affugte håndklæderne i badeværelset, er det bedste at vælge en model, der er stor nok til at indeholde den rigtige mængde linned.
Desuden er det godt for store rum at vælge en håndklædevarmer, der udvikler sig lodret med en række vandrette stænger, hvor håndklæderne kan opbevares på en praktisk og bekvem måde, samt at brugeren kan have gratis stænger, der kan distribuere varme.
I små rum kan stigen modeller være tilstrækkelige med færre elementer: vandrette stænger. Der er også ultraflade løsninger på markedet, der giver dig mulighed for at optimere plads på en bedre måde.
Generelt er dimensionerne på en håndklædevarmer angivet af stængerne, der er påført den, og af afstanden, der findes mellem den ene og den anden vandrette stang.
En håndklædevarmer med mange stænger er den ideelle løsning til opbevaring af flere håndklæder, men tager meget mere plads, så det anbefales at indsætte det i store rum.

Håndklædevarmernes materialer

Generelt kan håndklædevarmerne være i stål eller aluminium . Stålprodukter er de, der er populære, fordi de kan varme op meget hurtigt og derfor producerer en øjeblikkelig fornemmelse af varme . Desuden har den producerede varme tendens til at blive tilbageholdt i en tilstrækkelig lang periode, så de, når de er slukket, fortsætter med at varme op. Derudover kan håndklædevarmere i stål tage forskellige former og størrelser og derfor gøre sig mere velegnede til designløsninger.
De aluminium håndklæde brænder de formår at varme op hurtigere end stål, men er alligevel dyrere såvel som ikke at have den samme varmelagringskapacitet. Et af de vigtigste positive aspekter af aluminiums håndklædevarmeren er repræsenteret af en ret lav specifik vægt af det færdige produkt, så det vil være muligt at montere det selv i tynde vægge og til indvendige vægge, der fungerer som skilleelementer mellem et rum og et andet.
Hvis du har brug for et produkt, der er stærkt og modstandsdygtigt, er det godt at vælge stål, der af natur er meget mere holdbart end aluminium.

Rengøring af håndklædevarmerne

For at sikre, at håndklædevarmerne altid fungerer bedst, anbefales det at udføre konstant og hyppig rengøring og vedligeholdelse.
Hvis du vil have et rent apparat, er det bedst at vælge en model, hvor de vandrette stænger er langt nok væk fra hinanden. På denne måde vil det være muligt at passere en våd svamp gennem de forskellige elementer for at fjerne støvet.
Blandt andet skal det huskes, at den bageste struktur også skal være ren, og af denne grund er det godt at evaluere den rigtige monteringsafstand mellem varmeelementet og væggen, hvilket skal være rigtigt for at muliggøre passage af en hånd.
Endelig skal det siges, at apparater med flade vandrette stænger kan rengøres bedre end apparater med runde stænger, som også akkumulerer støv i det øverste område.

Hvilken elektrisk kraft skal du vælge til en håndklædevarmer?

Effekten af ​​en elektrisk håndklædevarmer beregnes på en meget enkel måde og i direkte relation til badeværelsets overflade.
Det tilrådes at overveje 00 W pr. M2 og tilføje 30% for at kompensere for det varmetab, der absorberes af håndklæderne: forudsat at radiatoren er 1 m2, 130 W.
Vejledning til kraften i de elektriske håndklædevarmere:  Badeværelsesoverflade opvarmet håndklædestang i W.
  • 3 m² - 390 W.
  • 4 m² - 520 W.
  • 5 m² - 650 W.
  • 6 m² - 780 W.
  • 8 m² - 1040 W.
  • 10 m² - 1300 W.
Elektriske håndklædevarmere, der også har en opvarmningsdel med en ventilator, udtrykker deres samlede effekt med en formel, hvor ventilatorens effekt først er angivet, og den af ​​håndklædevarmeren korrekt andet: 1000W + 750W.
Et badeværelse med en øverste overflade kan udstyres med en anden elektrisk håndklædevarmer eller et andet uafhængigt varmeapparat.

8 tip til valg af en håndklædekøler

  1. For at vælge en håndklædetørrer radiator skal du overveje: hvis du har en kedel orienteret på en blandet håndklædevarmer;
  2. Flade rør har en større varmeoverflade;
  3. Tør inerti giver bedre varmetilbageførsel;
  4. En timer reducerer elregningen betydeligt og garanterer altid, at håndklæder og badekåber altid er tørre, hvis de bruges godt.
  5. Spar ikke på fastgørelsesbolte, da en håndklædevarmer er tung, når den er tom og især når den er fyldt;
  6. Respekter tilføjelsen af ​​30% mere til beregning af effekten af ​​den elektriske håndklædevarmer;
  7. Hvis den elektriske håndklædetørrer er det eneste varmesystem i dit badeværelse, og din bolig er opvarmet, skal du vælge en håndklædevarmer med blæser (1000 W), du får let 3 grader på få minutter;
  8. Vælg en håndklædevarmer af aluminium for hurtig temperaturstigning.
Klik her for at se vores sortiment af hydrauliske og elektriske håndklædevarmere.
Produkter, der kan være af interesse for dig
Email Newsletter
Newsletter